Vi på Tandvårdshuset följer utvecklingen av covid-19


Information uppdaterad 2021-02-17

Med anledning av de lokala restriktionerna i Kronoborg & Skåne gällande Coronaviruset (covid -19) så vill vi på Tandvårdshuset informera om situationen hos oss och vart du kan vända dig om du har några frågor.

Myndigheterna har gått ut med att vårdbesök och medicinska undersökningar inte omfattas av rådet att undvika fysisk närkontakt. Tvärtom rekommenderas man att fortfarande gå på inplanerade besök.

Vi har därför öppet som vanligt och är redo att ta emot alla våra patienter.

 

Information om vad myndigheterna rekommenderar förändrar sig fort. För att du ska få aktuell information hänvisar vi till myndigheternas sidor. Nedan hittar du länkar till dem. Scroll down for information in English.

Har du tid hos oss men om du i enlighet med vad myndigheterna rekommenderar inte bör komma ber vi att du avbokar din tid hos oss via mail eller genom att ringa.

I över 35 år har Tandvårdshuset varit en klinik som hjälpt dig när du behövt tandvård. Och det kommer vi fortsätta att vara.

För oss är säkerheten och hälsan för våra patienter och medarbetare det allra viktigaste. Vi följer därför noggrant händelseutvecklingen, agerar enligt Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har självklart gjort alla åtgärder som krävs för att kunna erbjuda en så säker miljö som möjligt.

  • Vi använder extra skyddsutrustning (visir & skyddsförkläde) när arbetet kräver detta
  • Vi har sett över våra redan noggranna rutiner gällande städning och satt in extra resurser kring detta såsom extra städrundor med fokus på kontaktytor som tex toaletter, dörrhandtag & betalterminaler.
  • Alla medarbetare är informerade om och följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att undvika smitta.
  • Vi har tillgänglig handsprit för våra patienter vid alla receptionsdiskar.
  • Du får gärna använda vår trädgård som väntrum – vi kallar in dig när det är dags, då kan du gå direkt till behandlingsrummet och minimerar på så sätt tiden du tillbringar inne på kliniken.
  • Informationsskyltar om allmänt förebyggande åtgärder finns utanför alla våra kliniker.
  • Vi uppmanar alla att hålla avstånd inne på kliniken. Blir det kö, tex i vår reception – se till att ge utrymme och kom fram när platsen är ledig.
  • Vid behov av följeslagare ber vi att maximalt en person följer med in på vår klinik.

 

Välkommen!

 

 

Folkhälsomyndigheten

Du kan läsa mer och få svar på vanliga frågor om det pågående utbrottet på folkhälsomyndighetens webbplats.

folkhalsomyndigheten.se

Nationella informationsnumret 113 13 

Har du frågor om covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar.

113 13 samarbetar med Folkhälsomyndigheten för att på bästa sätt möta behovet av information. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet.

113 13

1177 Vårdguiden

Information om aktuella riskområden samt vad du ska göra ifall du upplever symtom finns på 1177 Vårdguiden.

1177.se

Information in English 

You can get answers to frequently asked questions about the ongoing outbreak on the public health authority’s website.

folkhalsomyndigheten.se