Tandläkarbehandlingar

Tandläkarbehandlingar

Vi lyssnar på dina önskemål

När du kommer till Tandvårdshuset så börjar vi med att lyssna. Vi vill höra mer om dina behov och vilka tandbesvär eller önskemål just du har. Sedan kan vi påbörja undersökningen. Då har undersökningen ett mål som tar hänsyn till vad du vill – inte vad vi tror att du vill.

Allmäntandvård

Vi erbjuder allmäntandvård anpassad efter dina individuella behov och önskemål. Allmäntandvård innefattar undersökningar och förebyggande tandvård och tandläkarbehandlingar vid kariesskador eller frakturer av tänder samt där tänder av olika anledningar gått förlorade. Tandläkarbehandlingarna kan vara kompositlagningar, porslinsinlägg, porslinskronor, porslinsbroar och tandproteser.

Implantat

Titanskruvar opereras in i käkbenet och används till stöd för tandkronor eller broar. Implantat är en artificiell ersättning för tandens naturliga rot när denna gått förlorad. Behandlingen ger en känsla av att få tillbaka sina egna, naturliga tänder vilket också ger dig ett större självförtroende och möjligheten att le samt återfå en bättre tuggfunktion.

Allmäntandvård-Tandvårdhuset

Kirurgi

Den vanligaste kirurgin på kliniken är implantatkirurgi som utförs av våra specialisttandläkare i Ljungby och Älmhult. Vi opererar ut tänder samt utför tandköttsplastik. Infekterade rotspetsar som inte läker ut vid konventionell rotfyllnings-behandling kan även opereras.

Bettskenor

Överbelastade tuggmuskler kan ofta orsaka huvudvärk varför bettskenan även ofta lindrar spänningshuvudvärk. Det stabila bettet som bettskenan åstadkommer gör att tuggmuskulaturen kan slappna av därigenom kan man få inflammerade muskler att läka ut.

Estetisk/kosmetisk tandvård

Det finns olika nivåer av estetisk tandvård. Den enklaste åtgärden kan vara att bleka tänderna eller justera ojämna skär genom slipning eller att lägga på en plastfyllning.
Man kan byta ut missfärgade fyllningar. Mellanrum kan fyllas ut med composit eller
porslin. Vi erbjuder även tandreglering med den osynliga tandställningen Invisalign.

Bettskenor-Tandvårdhuset

Tandblekning

Tandblekning är en process som bleker missfärgningar ur dina tänder ända från emaljen in till dentinet. Det finns flera olika metoder för att bleka tänderna, både tandblekning hemma och på klinik.

Tandröntgen

Röntgen ger värdefull information om ditt hälsotillstånd. All strålning är negativ för oss men riskerna med de låga doser som används inom tandvården är så gott som försumbara. Det är större risk för din hälsa om du låter bli att ta de röntgenbilder som din behandlare har behov av. Mer information om fördelar och risker med tandröntgen hittar du här.

Tandblekning-Tandvårdhuset
Tandläkare-Tandvårdshuset

Vi kan barntandvård

Visste du att över 1900 barn och unga vuxna får sin tandvård kostnadsfritt hos Tandvårdshuset? Välkomna ni också!

Läs mer